G Suite Oversikt

Er du ny på G Suite? Lær det grunnleggende:

G Suite er en pakke med skybaserte tjenester som kan gi bedriften eller skolen din en helt ny måte å samarbeide på nettet - ikke bare ved å bruke e-post og chat, men over videokonferanser, sosiale medier, sanntidsdokumentsamarbeid og mer . Bare registrer deg for en G Suite-konto som inneholder domenenavnet du vil bruke med Google-tjenester. Når du viser oss at du eier domenet, kan du og teamet ditt begynne å bruke Gmail, Kalender, Drive og andre kjerne G Suite-tjenester, i tillegg til tilleggstjenester som Google+, Hangouts, Blogger og mer.

10 tips for å administrere G Suite:

Som administrator av G Suite-kontoen din vil du kunne glede deg over en ny måte å administrere brukernes tjenester fra skyen. Dette kan være så enkelt som å legge til brukere til kontoen din, aktivere e-posten deres og la dem begynne å bruke tjenester. Men G Suite gir deg ekstra kontroll over dine brukeres data og sikkerhet som vi anbefaler deg å dra nytte av. Her er noen viktige tips for å administrere G Suite for organisasjonen din.

1. Legg til brukere og administrer tjenester i Google Administrasjonskonsoll
For å la folk i organisasjonen begynne å bruke G Suite, må du legge dem til på kontoen din. Du kan gjøre dette fra hvilken som helst datamaskin eller til og med din mobile enhet ved å bruke Google Administrasjonskonsoll. Gå til admin.google.com i en hvilken som helst nettleser og logg deg på med administratornavn og passord. Du bruker også administrasjonskonsollen for å administrere brukernes tjenester, passord og alle andre aspekter av kontoen din.

2. Legg til lag med personvern og sikkerhet
G Suite inneholder mange kritiske sikkerhetsfunksjoner designet for å holde dataene du plasserer på våre systemer trygge og sikre. Vi anbefaler også at du følger våre beste sikkerhetsrutiner for å legge til flere lag med sikkerhet, for eksempel 2-trinns bekreftelse for å forbedre passordssikkerhet og anti-spoofing-tiltak for å bekjempe misbruk av e-post.

3. Kontroller brukernes tilgang til funksjoner og tjenester
Til å begynne med er de fleste tjenester slått på for alle brukerne dine. Men du kan bruke administrasjonskonsollen for å slå av tjenester du ikke vil at folk skal bruke, eller for å skreddersy hvordan tjenestene fungerer. Gjør de samme innstillingene for alle, eller bruk retningslinjer for forskjellige brukere. For eksempel kan du slå på Hangouts bare for brukerstøtteteamet ditt eller la bare markedsavdelingen dele offentlige Google-nettsteder.

4. Bytt e-post til bedriften din til Gmail
Brukere du legger til G Suite-kontoen din, får en e-postadresse på domenet du oppga da du opprettet kontoen. De kan bruke denne adressen med din G Suite Gmail-tjeneste. Hvis de for øyeblikket bruker denne adressen med det gamle e-postprogrammet ditt, bestemmer du imidlertid når du vil bytte. Mail begynner ikke å strømme til Gmail-kontoen deres (og slutte å strømme til det gamle programmet) før du endrer domenets MX-poster til å peke på Google-servere. Se Kom i gang med Gmail.

5. Bruk våre distribusjons- og treningsressurser
For å sikre en jevn utrulling har vi forberedt et rikt sett med ressurser for å distribuere G Suite, inkludert opplæring i appen for administratorer og brukere. Du kan også sende brukerne dine til G Suite læringssenter for hurtigstartveiledninger, videoer og tips for forretningsbrukere, og gå til vårt distribusjonssted for utrullingsplaner, tekniske guider og maler for å bygge ditt eget læringssenter.

6. Gi administratorrettigheter til IT-ansatte
Uansett hvilken størrelse organisasjonen din, anbefaler vi at du fordeler ansvaret for å administrere brukerne og tjenestene dine blant et utvalg sett av pålitelige brukere. Gjør dette ved å gi administratorrettigheter til disse brukerne. Når en administrator logger seg på G Suite-kontoen sin, kommer de til administrasjonskonsollen akkurat som du gjør. Derimot ser brukere som ikke er administratorer ikke administrasjonskonsollen når de logger seg på, men går rett til listen over administrerte tjenester.

7. Administrer funksjonsutgivelser for brukerne dine
G Suite er 100% nett, så du og brukerne dine mottar nye funksjoner og oppdateringer automatisk, uten å måtte installere eller oppdatere noe programvare. Du kan imidlertid enkelt spore kommende utgivelser via utgivelseskalenderen eller bloggen vår. Kontroller også når nye funksjoner blir tilgjengelige for brukere ved å sette opp G Suite utgivelsesprosessen.

8. Administrer din mobile flåte eksternt
Bruk administrasjonskonsollen for å administrere brukernes mobile enheter. Håndhev sikkerhetspolitikk på din mobile flåte, fjern eksternt tapte eller stjålne enheter med mer.

9. Spor bruk og trender
Overvåk hvordan individuelle tjenester brukes over hele organisasjonen din ved å se på grafer og rapporter i brukskonsollen. Analyser teamets bruk av samarbeid, identifiser uønskede sikkerhetsmønstre og følg andre trender.

10. Legg til domener gratis
Hvis organisasjonen din skaffer seg et nytt domenenavn eller driver virksomhet på flere domener, kan du legge til alle domenene til kontoen din uten ekstra kostnad. Brukere kan da ha identiteter på et eller flere av domenene dine mens de deler tjenester som en del av en enkelt organisasjon.